středa 14. května 2014

SALÁT S KEDLUBNAMI A CHŘESTEM



Pro 6 osob


Ingredience:     

Na salát: 
  • 250 g zeleného chřestu
  • 250 g bílého chřestu
  • 250 g kedluben
  • 250 g mrkve
  • kerblík nebo řeřicha
  • sůl
  • pepř

Na dressing :   
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky cukru
  • ½ lžičky hořčice
  • pepř
  • 50 ml jablečného octa
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 250 - 300ml salátového oleje nebo olivového oleje
  • 1 lžička oleje z vlašských ořechů


Příprava salátu:
          
Umyjeme chřest , oloupeme a nakrájíme šikmo na asi 1 cm kousky. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na 1 cm dlouhé špalíky.  Mrkev oloupeme, nakrájíme na polovinu na příčné kousky. Tlakový hrnec naplníme vodou na minimum, vložíme perforovanou nerezovou vložku (pařák) a vložíme nakrájenou zeleninu . Zamkneme tlakový hrnec a nastavíme na úroveň 2. Když se objeví 2.kroužek, vaříme po dobu 2-3 minut. Zelený chřest ještě opečeme na pánvi , dokud není al dente , promícháme zeleninu s dresinkem. Dochutíme , ozdobíme petrželkou a praženými makadamovými ořechy a servírujeme.

Příprava dressingu:

Dejte všechny ingredience do vysoké nádoby a promícháme ručním mixérem.