středa 14. května 2014

ANDĚLSKÁ VEJCE


Pro 6 osob

Ingredience:
  • 12  vajec
  • ½ šálku majonézy se sníženým obsahem tuku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 6 snítek čerstvého kopru + navíc na ozdobu
  • 2 lžičky nakrájené šalotky
  • ½ lžičky pálivé uzené mleté papriky
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře
  • 2 lžíce kaparů

Postup:

Uvařte 12 vajec natvrdo (15 minut od bodu varu). Slijte vařící vodu a nechte téct do hrnce s vejci studenou vodu, dokud není hrnec plný vody až po okraj. Vyjměte vejce a jemně je oloupejte, abyste nepoškodili bílek. Podélně rozkrojte vejce napůl velmi ostrým nožem. Vyjměte žloutky z bílků a vložte žloutky do kuchyňského robota. Přidejte majonézu, hořčici, kopr, šalotku, papriku, sůl a pepř. Vše ušlehejte do velmi hladkého pyré. Pomocí cukrářského sáčku nebo igelitového sáčku s ustřiženým rohem  - naplňte ušlehanou směsí a dekorativně naplňte otvory v bílcích  směsí. Každé vejce posypte několika kapary a nakrájeným  koprem.. Zakryjte a chlaďte v lednici, dokud nejste připraveni k jídlu!