pátek 16. května 2014

OBATZDA - BAVORSKÁ SÝROVÁ POMAZÁNKA K PRECLÍKŮM A PIVU

Newwave dvojitá miska, ideální pro páry jako je tento (preclík a obatzda)

Obatzda, populární bavorské občerstvení, podávané k preclíkům a chlazenému pivu v pivnicích po celém Německu . 

Tradiční německá Obatzda vyžaduje použití sýra Camembert a hodně másla. 

Ingredience:
  • 200 g sýra Camembert ( Brie )
  • 30 g másla, rozpuštěného, vychladlého
  • 2 polévkové lžíce ( s ) cibule , velmi jemně nakrájené
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1/4 lžičky papriky, ostré
  • 1 lžička papriky, sladké
  • 2 špetky pepře, černého, čerstvě mletého
  • 1 špetka drceného kmínu
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 1/2 lžičky hořčice středně pálivé,
  • 30 ml světlého piva
  • jarní cibule na ozdobu (zelená část)

Postup:

Camembert vyjmeme z lednice o odkrojíme kůrku (při pokojové teplotě se odřezává špatně). Sýr pokrájejte na velké kousky .

Sýr i ostatní přísady necháme ohřát na pokojovou teplotu. Všechno, kromě zelené cibule na ozdobu, rozmačkáme v míse vidličkou a jemně promícháme, případně rozmixujeme. Posypeme cibulovými zelenými kroužky. Necháme vychladit.

Kdo to má rád ostřejší pomazánky, může přidat ostré chilli dle chuti.

Skladovatelnost : 1 - 2 dny.

Podáváme s pivem a preclíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat