Newwave dvojitá miska, ideální pro páry jako je tento (preclík a obatzda) |
Obatzda, populární bavorské občerstvení, podávané k preclíkům a chlazenému pivu v pivnicích po celém Německu .
Tradiční německá Obatzda vyžaduje použití sýra Camembert a hodně másla.
Ingredience:
- 200 g sýra Camembert ( Brie )
- 30 g másla, rozpuštěného, vychladlého
- 2 polévkové lžíce ( s ) cibule , velmi jemně nakrájené
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1/4 lžičky papriky, ostré
- 1 lžička papriky, sladké
- 2 špetky pepře, černého, čerstvě mletého
- 1 špetka drceného kmínu
- 1/4 lžičky mořské soli
- 1/2 lžičky hořčice středně pálivé,
- 30 ml světlého piva
- jarní cibule na ozdobu (zelená část)
Postup:
Camembert vyjmeme z lednice o odkrojíme kůrku (při pokojové teplotě se odřezává špatně). Sýr pokrájejte na velké kousky .
Sýr i ostatní přísady necháme ohřát na pokojovou teplotu. Všechno, kromě zelené cibule na ozdobu, rozmačkáme v míse vidličkou a jemně promícháme, případně rozmixujeme. Posypeme cibulovými zelenými kroužky. Necháme vychladit.
Kdo to má rád ostřejší pomazánky, může přidat ostré chilli dle chuti.
Skladovatelnost : 1 - 2 dny.
Žádné komentáře:
Okomentovat