pátek 16. května 2014

NĚMECKÁ KLOBÁSA S RESTOVANÝMI JABLKY, CIBULÍ A ZELÍM

Tahle nezdravá krasavice je servírovaná na talíři New Cottage, Villeroy & Boch

Máme pro Vás nápad na rychlé občerstvení v německém stylu. Bratwurst s karamelizovanými jablky, cibulí a kysaným zelím. Opravdu skvělé k dobře vychlazenému pivu.

1x kysané zelí
4 německé klobásy
2 větší jablka
2 větší cibule 

Mnoho kuchařů si raději nakládá vlastní zelí. Pro většinu z nás je ale mnohem jednodušší koupit ho v supermarketu. Doporučujeme chlazené zelí místo konzervovaného - má výraznější chuť. 

Zelí s jablky a cibulí:
Zatímco ohříváte své zelí v hrnci, pomalu na pánvi opečte do karamelové barvy jablka nakrájená na kostičky (neloupaná, omytá a bez  jadřinců) a cibuli, taktéž nakrájenou na větší kostičky, nebo na půlměsíčky. Do jablek a cibule přidejte trochu kmínu. Podávejte s grilovanými německými klobásami. 

Klobása:
I když si můžete koupit předvařenou klobásu, doporučuje čerstvou klobásu - má lepší chuť a texturu. Před grilováním své klobásy na grilu, ji pomalu poduste asi 10 minut v pivu, až jsou z poloviny uvařené. (Dbejte na to, aby se pivo nevařilo - klobása by mohla popraskat). Tento krok přidá klobáse nečekanou chuť.