středa 14. května 2014

MINESTRONE


Pro 4 - 6 osob

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 jemně nakrájené stroužky česneku
  • 1 mrkev nakrájená na kostičky
  • 1 drobně pokrájená cibule
  • 1/2 menší cukety
  • 1/2 malého fenyklu
  • 2 řapíky drobně pokrájeného celeru
  • 1/2 červené kapie
  • 1 bobkový list
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1.5 l kuřecího vývaru
  • 400 g konzervovaných sekaných rajčat
  • 150 g těstovin orecchiette (ouška) nebo jiných středně velkých těstovin
  • 400 g konzervovaných bílých fazolí (slitých a propláchnutých v cedníku)
  • 90 g bazalkového pesta
  • petržel
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Příprava:

Rozpalte olej v hrnci. Přidejte česnek, mrkev, cibuli, fenykl, celer, bobkový list a tymián a dále opékejte, dokud zelenina nezačne zlátnout. Přidejte protlak, přilijte vývar a rajčata a přiveďte k varu. Jakmile začne polévka vřít, vsypte těstoviny, zamíchejte a vařte na středním ohni 8–10 minut, aby byly těstoviny uvařené na skus. Ke konci přidejte fazole a prohřívejte asi 1–2 minuty. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Polévku rozlijte do talířů a doplňte pestem a posypejte petrželí. Polévka chutná skvěle i posypaná nahrubo strouhaným sýrem. Případně ji na začátku vaření obohaťte o opečenou slaninu Pancetta.

Servírujte s opečenou bagetou.