středa 14. května 2014

KOREJSKÉ PALAČINKY PAJUN


Pro 8 osob

Nejprve ušlehejte sojovou omáčku. Dále, připravte palačinkové těsto. Poté, nechte těsto odpočívat dokud nenakrájíte všechnu zeleninu na  velmi tenké “Julienne” nudličky.

Ingredience:

Na Pajun palačinky:
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 1/2 šálky vody 
  • 1 velké vejce 
  • 1 1/2 lžičky mořské soli 
  • 2 šálky čerstvě nastrouhaných brambor 
  • 1 šálek strouhané karotky 
  • 1 červená paprika, nakrájená na jemné nudličky Julienne 
  • 1 malá cuketa, nakrájená na Julienne nudličky 
  • 1 svazek jarní cibulky, nařezané na proužky cca 2,5 cm dlouhé 
  • pepř na dochucení 
  • rostlinný olej na vaření

Na omáčku:
  • 1/2 šálku sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku 
  • 1/4 šálku vody 
  • 1 lžíci rýžového octa 
  • 2 lžíci cukru 
  • 1 lžíce sezamového oleje 
  • 1 stroužek utřeného česneku 
  • 1 lžička sezamového semínka 
  • 1/4 lžičky drceného červeného pepře

Postup:


Vložte a smíchejte všechny ingredience na omáčku v míse vhodné pro mikrovlnný ohřev. Ohřejte omáčku po dobu 1-2 minuty v mikrovlnné troubě, dokud se nerozpustí cukr. Znovu prošlehejte a dejte stranou.
Ve velké míse smíchejte mouku, vodu, vejce a sůl. Vzniklé těsto necháme odpočinout.
Předehřejte dvě nepřilnavé  pánve na středně vysokou teplotu. Plátky Julienne zeleniny a nastrouhané brambory vmícháme do těsta. Opepříme dle chuti. Pokud se těsto zdá být příliš husté, přidáme 2-3 polévkové lžíce vody a dobře promícháme.
Nyní přidejte trochu oleje, aby zakružte pánvemi, aby se olej rozlil po celé ploše. Naběračkou vlijeme těsto do pánve tak, aby pokrylo celou její plochu.  Opékáme 4-5 minut po každé straně.
Opakujeme dokud nespotřebujeme zbývající těsto.
* Při použití pánví o průměru 28 cm by mělo těsto vystačit na 4 velké palačinky.

Korejské palačinky nakrájíme na dílky a podáváme teplé s omáčkou.