středa 14. května 2014

GATEAU AU CHOCOLAT S MANDLEMI


Pro 6 osob

Ingredience:
  • 175 g čokolády na vaření s alespoň 70% tuku 
  • 175 g másla 
  • 3 žloutky ušlehané se 125 g cukru 
  • 3 bílky ušlehané do sněhu se 75 g cukru 
  • 2 lžíce nasekaných opečených mandlí


Velmi jednoduchý klasický dezert.



Vymažte vařiče vajec máslem. Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a přidejte máslo. Zabraňte tomu, aby do čokolády neproudila pára nebo neukápnula voda. Šlehejte vajíčka s cukrem v mixéru 15-20 minut tak, aby směs byla co nejkrémovější – čím krémovější směs, tím lepší koláč. Ochlaďte čokoládovou směs na pokojovou teplotu a vmíchejte směs vajec a cukru (krém). Ušlehejte sníh ze 3 bílků s cukrem a opatrně vmíchejte do směsi. Naplňte nádoby až po okraj směsí. Přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě na 150°C. Před dopečením odkryjte, posypte nasekanými mandlemi a pečte ještě 5 minut.


Připraveno ve vařiči vajec č.1, edice Wilhelm Wagenfeld
http://www.luxurytable.cz/wilhelm-wagenfeld-varic-vajec-c-1-jenaer-glas/d-71139/