Může být polévka elegantní? Samozřejmě.
Představte si například rustikální vroucí cibulačku, v misce s lehce zahnědlými okraji po tom, jak sýr, rozpékaný v troubě překonal její hranice a neposlušně stekl po jejím okraji. I taková polévka může být elegantní, když k ní krásně prostřete a nalijete k ní sklenici bílého vína, do dokonale vyleštěné, křišťálové sklenice.
Pak je tu středomořská elegantní polévka, Minestrone. Servírovaná v moderní polévkové misce, na terase, s bílou bagetou a posypaná kopečkem strouhaného sýra. Pro podporu elegance můžete na povrch strouhaného sýra, plovoucího na polévce, přidat lžičku pesta.
A nakonec rustikální Bouillabaisse - rybí polévka, kterou manželky rybářů z oblasti Marseille, připravovaly jako rychlý oběd pro své manžely, kteří zatím čistili sítě od rybolovu. Využívali na ní úlomky darů moře. Šlo tedy o levnou a rychlou polévku, což z dnešního pohledu může vypadat směšně, především pro nás, zemi neobdařenou mořem. Náklady na polévku se mohou totiž (pokud jste opravdu nároční a vyžadujete jen nejlepší suroviny) vyšplhat i přes 1.000,- Kč a pak si opravdu necháváte s velkou péčí a láskou záležet na tom, aby polévka byla dokonalá. Tudíž nebude ani levná, ani rychlá.
![]() |
Každá polévka může vypadat opravdu elegantně, pokud při jejím servírování nahradíte klasický hluboký talíř polévkovou miskou, nebo polévkovým šálkem.
|
Dopřejte proto svým polévkám dostatek elegance. Rádi Vám při tom pomůžeme naším sortimentem skleněných misek a porcelánových polévkových šálků.
Žádné komentáře:
Okomentovat