středa 14. května 2014

DÝNĚ HOKKAIDO S MLETÝM MASEM


Pro 4- 6 osob

Ingredience:
  • 1 dýně Hokkaido  (1-1,2 kg) 
  • 1 lžíce rostlinného oleje 
  • 250 g mletého vepřového masa 
  • 1 lžička soli 
  • 5 polévkových lžic sójové omáčky 
  • 5 lžic sladkého rýžového vína (mirin) 
  • 200 ml vody 
  • 1 lžíce kukuřičné mouky 
  • 1-2 lžíce vody

Postup:

Rozřízněte dýni v polovině a odřízněte stonek. Odstraňte vlákna a semena, opláchněte a osušte. Nakrájejte dýni na kousky 3-4 cm.

Rozehřejte olej v tlakovém hrnci, přidejte mleté ​​vepřové a opékejte za stálého míchání, abyste zabránili slepení (případně od sebe oddělte hrudky masa vidličkou). Přidejte kousky dýně a krátce osmahněte. Ochuťte solí, sójovou omáčkou, rýžovým vínem, přidejte vodu.
Zavřete tlakový hrnec podle pokynů. Otočte knoflík úrovně vaření na číslo 2 a uveďte rychle k varu. Jakmile se objeví na vystupujícím ventilu zelený kruh, povařte asi 5 minut.
Odstavte hrnec ze zdroje tepla, zbavte se páry podle pokynů a odstraňte víko.
Pro zahuštění smíchejte kukuřičný škrob a vodu a přidejte do směsi dýně a mletého vepřového masa. Dochutíme trochou soli.

Doporučená příloha: bílá rýže.


Žádné komentáře:

Okomentovat