středa 14. května 2014

CITRONOVÉ SUŠENKOVÉ SENDVIČE S TVAROHOVOU NÁPLNÍ


Na 30 slepených sušenek

Ingredience:

Na citronové těsto:
  • 3/4 šálku čerstvého nesoleného másla, rozpuštěného (170 g) 
  • 1/3 šálku krystalového cukru
  • 1/4 lžičky soli 
  • 1 vejce 
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu 
  • 2 lžíce citronového tvarohu (2 lžíce měkkého tvarohu, špetka citronové kůry z bio citronu, pár kapek citronové šťávy) 
  • kůra z 1 citronu 
  • 2 šálky hladké mouky 
  • 2 kapky žlutého potravinářského barviva, pokud chcete 
  • cukrové zdobení, pokud chcete

Na citronovou náplň:
  • 55 g smetanového sýra (lučina) 
  • 1 šálek moučkového cukru 
  • 3 lžíce citronového tvarohu (3 lžíce měkkého tvarohu, 2 špetky citronové kůry z bio citronu, ¼ lžičky citronové šťávy)

Postup:


Předehřejte troubu na 200 stupňů C. Máslo a cukr šlehejte 3-5 minut do světlého a nadýchaného krému. Pak přidejte sůl, vejce, vanilku, citronový tvaroh, citrónovou kůru a potravinářské barvivo. Seškrábejte těsto z okraje mísy a znovu promíchejte. Pomalu vmícháme mouku do těsta.

Vložte těsto do lisu na cukroví. Vytlačujte těsto z lisu na pečící papír dokud jej nespotřebujete. Pečte 8-10 minut. Pokud používáte cukrové zdobení, posypte sušenky ihned po vyjmutí z trouby. Než se sušenkami začnete hýbat, nechte je vychladnout po dobu 2-3 minut – jsou velmi křehké.


Použijte čistou mísu, ušlehejte smetanový sýr, moučkový cukr a citronový tvaroh dohromady. Umístěte krém do zdobícího cukrářského sáčku (nebo použijte igelitový sáček a ustřihněte mu růžek).



Pak otočit polovinu sušenek spodní částí nahoru o ozdobte je krémem. Slepte ozdobené sušenky s neozdobenými jemným stiskem. Skladujte sušenky ve vzduchotěsné nádobě, dokud je nejste připraveni servírovat.