středa 14. května 2014

ČESNEKOVÝ DIP ZE SÝRA FETA


Pro 12 osob

Ingredience:
  • 450 g sýra Feta, strouhaného 
  • 225 g sýra Ricotta 
  • 2 stroužky česneku, drceného 
  • 1/3 šálku olivového oleje 
  • šťáva z jednoho citron 
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu 
  • 1 lžíce sušeného oregano 
  • 1 lžička sladké papriky 
  • 1 velká pečená červená paprika (oloupaná) 
  • černý pepř podle chutě 
  • Pita chléb, nakrájený na trojúhelníky 
  • olivy jako ozdoba


Postup:

Pomocí kuchyňského robota smícháme strouhaný sýr Feta, Ricotta, česnek, olej, citrónovou šťávu, bylinky a červenou papriku dohladka. Okapanou červenou papriku nakrájíme na kostky a vmícháme opatrně do směsi. Necháme chladit v lednici až do podávání. Před podáváním polijte omáčku olivovým olejem a ozdobte olivami a mletou sladkou paprikou a podávejte s chlebem Pita.