středa 14. května 2014

BASKICKÉ KUŘE



Pro 6 osob:

Ingredience:

  • kuřecí paličky/spodní stehna 1 kg
  • malá hrst mořské hrubozrnné soli
  • 3 lžičky sušeného tymiánu
  • 2-3 lžičky mleté sladké papriky
  • špetka mletého chilli (pozor na děti! - případně vynechte)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 červené kapie, pokrájené na nudličky
  • 2 cibule, na osminky
  • 8 stroužků česneku, oloupaných
  • 2 lžíce černých oliv
  • 2 klobásy chorizo, nakrájené na kolečka
  • 1 1/2 plechovky loupaných rajčat


Postup:
Troubu předehřejte na 220 °C. Maso osolte a posypte tymiánem, sladkou paprikou a chilli, pokapejte olivovým olejem a promněte, aby koření přilnulo k masu.


V pekáči promíchejte papriky, šalotku, česnek, olivy, chorizo a rajčata. Na to rozložte stehna a pečte asi 50 minut doměkka. V polovině pečení maso přelijte vypečenou šťávou. Podávejte horké, nejlépe s domácím bílým chlebem.