pátek 4. září 2015

GOEBEL A JOANNA CHARLOTTE: KLASICKÉ UMĚNÍ NA PORCELÁNU

Společnost Goebel vznikla již v 18. století a od té doby si stále drží svou dlouholetou tradici ve výrobě kvalitního a luxusního porcelánu. Není proto překvapením, že nedávno spolupracovala s významnou britskou umělkyní Joannou Charlotte.




Díky spojení nádherného umění a luxusního porcelánu vzniklo doslova umělecké dílo. Pojďme si přiblížit zajímavý život této britské umělkyně a nechme se unášet krásou malovaného porcelánu.


Joanna Charlotte se narodila v Británii ve městě Gloucester. Už jako malá našla zalíbení v umění a vždy se chtěla naučit malovat jako legendy klasického umění. Rozhodla se tedy studovat umění na vysoké škole, bohužel nedokázala najít obor, který by ji zaujal a splňoval všechny její požadavky.

Joanna Charlotte


Až po neuvěřitelných 10 letech se rozhodla uchopit osud do svých rukou a zvednout štětce. Od té doby zkoušela malovat olejovými barvami a učila se sama olejomalbě. Po několika letech tvrdé práce je konečně spokojená s výsledkem a její umění je na takové úrovni, jak si představovala.


Romantický červený porcelán zdobený liliemi a motýlky

Její největší inspirací jsou významní klasičtí malíři jako například Monet, Caravaggio, Stubbs nebo Sargent. Joanna na svých oficiálních stránkách uvádí, že strávila dlouhé hodiny prohlížením uměleckých děl v Národní galerii, aby odhalila techniku svých oblíbených malířů, nakonec našla vlastní techniku, která je založena na technice tenkých vrstev barev.

Nádherné šedé hodiny s liliemi


Umělecká díla z rukou této nadané malířky nemusíme opěvovat jen na internetu. Německá společnost Goebel, která je proslavená luxusním porcelánem, nechala vzniknout porcelánové umělecké dílo s malbami právě od Joanny Charlotte. Tyto skvosty můžete nově zakoupit také na našem e-shopu.



V kolekci můžeme najít porcelán ve světle modré, šedé, elegantní červené a přepychové zlaté barvě. 






Žádné komentáře:

Okomentovat