čtvrtek 8. ledna 2015

CESTA KOLEM SVĚTA

Rádi cestujete? Já ano. Miluji Evropu! Musím se přiznat, že větší dálky mě obtěžují. Nenávidím dlouhé cesty letadlem, proto Evropa. Navíc v Evropě je vše co pro svůj život potřebuji a v dosahu pohodlné jízdy autem. Historie, úchvatná architektura, moře, hory a pocit bezpečí. 

Auto při svých cestách vždy preferuji. Miluji tu svobodu zastavit kdykoli kdekoli a možnost spontánně se rozhodnout, že tenhle den a noc strávím například ve Veroně. Ačkoli, upřímně, mnohem raději vše plánuji dopředu. Až tak spontánní povaha nejsem. Především proto, že mám velkou rodinu a pokoj pro 5 lidí nebývá standardně ve všech městech snadno k dispozici.



Které město nebo zemi máte nejraději? Já miluji Itálii a především Řím a jeho antické kouzlo. Město, kde špatná káva prostě neexistuje a totéž platí o jídle. Město kde se můžete toulat celé dny a přesto Vás nebolí nohy. Město s usměvavými a upovídanými číšníky, jeho rozruch na ulicích, nadšení pro fotbal bez rozdílu pohlaví a věku. 
Pokud tedy máte štěstí jako já a zažijete Řím v době, kdy se koná Mistrovství světa ve fotbale. Doba, kdy restaurace prominou svým návštěvníkům, že se nechávají unést výsledkem právě probíhajícího zápasu a zapomínají na bonton a kdy se na druhou stranu nikdo z hostů nezlobí, že příprava jídla trvá déle, než je obvyklé, protože kuchař se samozřejmě také dívá na fotbal. Doba, kdy se lidé v restauraci zdrží minimálně 2 x 45 minut a na konci zápasu se objímají úplně cizí lidé v návalu radosti z výsledku zápasu a je úplně jedno, že mluví každý jiným jazykem a navzájem se nedomluví. Sport nepotřebuje žádný jazyk, má svůj vlastní. Radost.

Mám ráda i Paříž, ovšem tam už vstřícnost, dle mých skromných zkušeností, téměř neexistuje a to mi vadí. Jakoby Paříž, příliš hrdá na svůj půvab,  povýšeně ignorovala turisty a chtěla si žít sama pro sebe. Narazit na dobrou restauraci už vyžaduje víc energie a často musíte akceptovat velmi arogantní obsluhu, která se snaží tvářit, že má zrovna úplně jiné starosti, než péči o zákazníky (a to i když je restaurace téměř prázdná). 
Ale i přes všechnu svou odmítavost, pokud jste obklopeni dobrou partou lidí, spoustou dobré nálady a energie na běhání po památkách, občas vzdálených i kilometry od sebe a máte štěstí na počasí, je Paříž jedním z nejromantičtějších měst na světě.

Amsterodam - nádherné město, které sice není tolik nabité památkami, za to neznám živelnější město. Tolik úsměvů, večírků, skvělých restaurací a pozitivní energie jsem nikde jinde nezažila. I když jsme Amsterodam opouštěli předčasně, kvůli silné vichřici, která ochromila provoz města a jezdit odmítly i taxíky, máme na něj nezapomenutelné vzpomínky. Sem se musíme ještě vrátit, ovšem nejdřív pečlivě prozkoumáme povětrnostní podmínky v regionu.

Před třemi lety začala cestovat kolem světa i ikona značky Villeroy & Boch, kolekce NewWave Caffé Around the World, která  Vám postupně přinesla 12 nejslavnějších světových metropolí v několika velikostech. I nyní můžete sbírat největší metropole světa, ačkoli nyní již jen v jedné velikosti a tou je hrnek o obsahu 0,35 ltr.



Pokud také rádi cestujete u snídaně kolem světa se šálkem čaje, bílé kávy nebo cappuccina, můžete vybírat z níže uvedených metropolí: 

Paříž

Řím

Berlín

Londýn

Moskva

Amsterodam

Kapské Město

New York

Rio de Janeiro

Šanghaj

Sydney

Tokyo


V plánu budoucí výroby je soustředit se i na další města, z nichž jedním bude i Praha. Hurááá !!!

Tak vzhůru "kolem světa"! A já se pouštím do sbírání hrnků z mé milované Evropy.

Žádné komentáře:

Okomentovat