pondělí 17. listopadu 2014

VÁNOCE VONÍ PO SKOŘICI A POMERANČI

Winter Bakery Delight - kolekce s vůní pomeranče
Asi je to trend posledních let, nebo se všichni Euro-výrobci dohodli, že Euro-Vánoce voní po skořici a pomeranči.


Rozpékač jablek
Mě české Vánoce voní po vanilce, pečeném jablku, vlašských ořeších a medu. V posledních letech se přidala ještě vůně bergamotu a kardamomu v cappuccinu.



Sada katalytické lampy s vůní pomeranč a skořice
V letošním roce mě ohromil nápad třídní učitelky mé nejmladší dcery, která třídní schůzky vylepšila domácím pečeným čajem, který byl tak skvělý, že ho zahrnu do letošních Vánoc a budu ho servírovat k vánočnímu cukroví.


Recept na pečený čaj
  • 2 kg ovoce (jablka, hrušky, jahody, maliny, borůvky, rybíz, pomeranč, ostružiny, meruňky, broskve, třešně, hroznové víno, brusinky, švestky,...) - může být i mražené, ale asi polovinu by měly tvořit kyselejší druhy ovoce
  • 2 citrony
  • 1,25 kg cukru
  • skořice, hřebíček, kardamom, bergamot, anýz (prostě aromatické koření, které máte rádi)
  • pro dospělé 2 dcl oblíbeného alkoholu (vodka, rum, griotka, ...)
Mísa na punč nebo pečený čaj
Ovoce jako pomeranč, citron a mandarinka oloupejte a vše nakrájejte na kostičky. Smíchejte vše v pekáči.
Troubu předehřejte na 220°C, pečte dokud ovoce nepustí šťávu (cca 45 minut). V průběhu pečení ovoce hlídejte a obracejte, aby se nespálilo.

Dejte směs ovoce do konvičky a jen dolévejte vodu
Po upečení naplňte směs do zavařovací sklenice, uzavřete víčkem a sklenici otočte na 5 minut dnem vzhůru.
Ovoce vydrží pár dní v lednici.
Velká čajová konvice, ideální na pečený čaj
Čaj servírujte ve sklenici, aby vynikla jeho barva a protože vizuální efekt je také ohromující.


A jestli nebudete mít čas provonět dům svým vařením nebo pečením, mám pro Vás pár typů na záchranu atmosféry. Voní, jak jinak, po pomeranči a skořici.

Sada difuzéru s vůní a tyčinkami



Difuzér s knotem, porcelánovou květinou a vůní pomeranč a skořice
Sprej s vůní pomeranč a skořice v dárkové sadě s miskou