neděle 24. srpna 2014

ÚŽASNÉ TERMOSKY STELTON


Po dlouhé době máme za sebou už téměř podzimní víkend. Teploty byly kolem 20°C a my jsme po dlouhé době museli přesunout grilování ze zahrady do domu. Když jsme v pátek vymýšleli menu pro víkendový rodinný oběd a můj návrh cibulačky byl smeten ze stolu s komentářem "na tyhle polévky je moc teplo", doufala jsem, že má manžel pravdu. Dnes v poledne toho samozřejmě litoval a dokonce zvažoval, že večer zatopíme v krbu. 

Tahle nepříjemná změna teplot a pomalé opadávání listů ze stromů mě přivedla k zamyšlení o tom, jak se zahřát šálkem horkého čaje. Já miluji podzimní dlouhé snídaně u kterých sedíme s rodinou celé dopoledne, usrkáváme bylinkový, nebo ovocný čaj a pouštíme si oblíbené filmy, nebo s manželem sledujeme anglickou show o motorismu. A protože čaje vypijeme tak 2 litry, které se do porcelánové konvice jednak nevejdou a jednak ho porcelán neudrží tak dlouho horký, používáme často termosku.

Já mám na termosku nekompromisní požadavky, ale přiznám se, že je to proto, že jsem poznala kvalitu termosek Stelton. A co čekáte od své termosky Vy?

Já čekám, že:
  1. udrží teplotu horké kávy, čaje, nebo jen vody po dobu několika hodin
  2. má nekomplikovaný, funkční a nadčasový design a proto se nebudu stydět postavit ji na stůl, nebo dát ji kdykoli nejlepším přátelům jako hodnotný dárek
  3. dobře se čistí
  4. mohu v ní louhovat i sypaný čaj 
  5. seženu k ní náhradní díly po dobu její životnosti - ideálně neomezeně
  6. její kvalita je garantována renomovanou firmou
Tohle vše pro mě splňují termosky jen jedné firmy a to je Stelton.

Tohle je klasika, která si zahrála i ve spoustě slavných filmů.
Její termosky EM77 jsou inspirovány designem Arne Jacobsena a jeho kolekcí Cylinda Line. Koupit ji můžete v kovovém provedení matného i zrcadlově leštěného nerezu, v mědi, v neutrální bílé, černé (dokonce ve 2 variantách) a šedé a nebo v trendových barvách sezóny. Barevné edice se inovují 2x ročně a obvykle obsahují 3 nové barvy.

Nové barvy podzimu 2014 - zlatá písková a měděná hnědá. Již brzy v našem eshopu.

A moje osobní zkušenosti? V období, kdy jsem se vrhla na dietu, jsem pila hubnoucí čaj. V 10:00 hodin ráno jsem si uvařila vodu, nechala čaj louhovat a termosku uzavřela. Byl podzim, spousta práce a já jsem na čaj úplně zapomněla. Druhý den ráno, v 8:00 hod. jsem si všimla termosky na stole, povzdychla si nad svou pamětí a v očekávání studeného, odporně chutnajícího čaje, jsem otevřela termosku, nalila čaj do hrnku a aniž bych o hrnek zavadila pohledem se napila a... opařila se. Opravdu, po 22 hodinách jsem se opařila čajem z termosky. Předpokládám že měl kolem 60°C. 

Sítko na sypaný čaj s odkapávacím pouzdrem k termoskám Stelton

Protože mi ale, samozřejmě, nemusíte věřit, přikládám informace společnosti Stelton.


Stelton skvěle uspěl v testu 

"Kultovní EM vakuová konvice nedávno oslavila 35. narozeniny. Od svého uvedení , byly po světě prodány miliony těchto termosek.  Spotřebitelé tyto termosky oceňují pro jejich krásný design a funkčnost. 
Testovali jsme, jak dobře EM77 vakuová konvice udržuje teplo tekutiny, při použití šroubovacího uzávěru (což je nejlépe srovnatelná varianta s jinými vakuovými konvicemi na trhu). Jsme hrdí na to, že můžeme oznámit, že i po 5 hodinách byla teplota vyšší než 80 stupňů Celsia, což je       vysoká hodnota, držící se nad doporučenou teplotu pitné vody. Za normálních okolností doporučují experti teplotu servírovaných nápojů, tj. kávy a dalších teplých nápojů, při  cca 68°C. Ale pro některé je i to příliš vysoká teplota na pití. 
Výsledek uvidíte na levé straně. Teplota je znázorněna vertikálně a horizontálně hodiny. Červená oblast ukazuje doporučenou teplotu podávání. "




Takže Vám doporučuji, nespalte se při výběru Vaší termosky :-)




Žádné komentáře:

Okomentovat