čtvrtek 15. května 2014

TYGŘÍ KREVETY S KOKTEJLOVOU OMÁČKOU A LIMETKOVOU SOLÍ


Pro 4 osoby
  • 12 tygřích krevet
  • 12 čerstvých bobkových listů

Na koktejlovou omáčku:
  • 2 vaječné žloutky
  • 1 lžíce kečupu
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky hořčice,
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička vody
  • 100 ml neutrálního rostlinného oleje
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 lžíce koňaku
  • pár kapek Tabasco

Na kořeněnou sůl:
  • 1 bio limetka
  • 4 lžíce mořské soli


Příprava:

Ve středně velké míse umícháme žloutky s kečupem, solí, hořčicí, octem a vodou do krémovité konzistence. Za stálého mícháni po kapkách přidáváme oba typy oleje, dokud nevznikne majonéza. Hotovou omáčku dochutí koňakem a Tabascem a necháme vychladit v lednici.

Bio limetku řádně omyjeme a ostrouháme z ní kůru na jemném struhadle. Kůru smícháme s mořskou solí, kterou jemně při míchání podrtíme.

Krevety omyjeme ve studené vodě. Krevety s hlavou a s bobkovým listem napíchneme na špízovou jehlu a dáme na gril. Krevety jsou upečené, když zčervenají a jejich slupka zprůhlední. Krevety sejměte ze špízu, ulomte hlavu, zbavte krunýře a namáčejte v koktejlové omáčce. Dochuťte limetkovou solí.