pátek 16. května 2014

PIVNÍ CHILLI

Univerzální miska s velkým podšálkem je ideální parťák
Počasí vypadá jako na podzim, takže jestli plánujete večírek, místo venku, zrealizovat uvnitř a v plánu je chlapská zábava typu Mistrovství světa v ledním hokeji, doporučujeme tento chlapský recept, servírovaný s chlazeným pivem ve správné sklenici.


 Pivní sklenice
Pivní sklenice na všechny druhy piv
Pro 8 - 10 osob

Ingredience:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g svíčkové , nakrájené na kostičky (nebo mletého ​​hovězího masa)
  • 500 g klobásy, pomleté
  • 3 lžíce kukuřičné mouky
  • 2 lžíce chilli typu Ancho
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • 1 ½ lžíce kmínu
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 velká cibule, na malé kostičky
  • 1 červená paprika , na malé kostičky
  • ¾ šálku strouhané ​​mrkve
  • 3-4 stroužky česneku , mletého
  • 1 ½ lžičky soli
  • 1-2 lžíce hnědého cukru
  • 4x 400 g plechovky drcených rajčat nebo pyré
  • 2x 400 g  plechovky tmavých fazolí, slitých 
  • 1 láhev světlého piva
  • strouhaný sýr, zakysaná smetana a zelená cibulka na ozdobu

Příprava:

Rozehřejte olej na střední teplotu, přidejte cibuli , papriky , mrkev a česnek a  5 minut smažte.
Přidejte mleté ​​maso a klobásu a opékáme do zhnědnutí - 8 - 10 minut. Shluky mletého masa rozdělte vidličkou.
Přidejte kukuřičnou mouku, chilli prášek, kmín a oregano, vařte další 3 minuty a pravidelně míchejte. Přidejte sůl, cukr , rajčata , fazole , ¾ piva a promíchejte ode dna.
Snižte teplotu a vařte minimálně dalších 30 minut. Při občasném míchání kontrolujte, zda není nutné dochutit nebo přiostřit kajenským pepřem. 
Podáváme s oblíbenou přílohou- tortilla chipsy, kukuřičným chlebem, bagetou,...