neděle 18. května 2014

HOTPRESSO


Pro 1 osobu

Ingredience:
  • 45 ml espresso kávy
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 80 ml čokoládového sirupu
  • 10 ml tekuté čokoládové polevy
  • 1 kapka Tabasco
  • špetka kakaa
  • výrobník šlehačky (lahev na bombičky)
Příprava:

Nalijte smetanu ke šlehání spolu s čokoládovým sirupem do výrobníku šlehačky. Uzavřete, protřepejte 8-10 dnem vzhůru, vyrobte šlehačku. Nechte v lednici, dokud nejste připraveni použít.

Do sklenice nalijte čokoládovou polevu, přidejte kapku Tabasco. Připravte do této sklenice espresso. Ozdobte šlehačkou z výrobníku. Posypte kakaem.

Skvělé kávy dosáhnete v espresso automatech švýcarské firmy Jura.