středa 14. května 2014

CHŘESTOVÉ RIZOTO


Pro 1 hladovou osobu, nebo pro 2 osoby jako příloha například ke smaženým krevetám nebo rybě

Ingredience: 
    
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka (nakrájená na kostičky)
  • 150 g rýže Arborio
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 50 ml bílého vína
  • 400 g bílého chřestu nakrájeného na kousky
  • 20 g másla
  • 25 g strouhaného sýra pecorino
  • sůl
  • pepř
  • italské bylinky (bazalka, oregano) 
  • divokým česnek na ozdobení
  • špičky chřestu osmažte samostatně na pánvi


Postup:

Do tlakového hrnce nalijte 1 lžíci oleje a zahřejte, osmahněte v něm šalotku. Přidejte rýži a krátce osmahneme spolu s  chřestem. Zalijeme vínem a zeleninovým vývarem. Zavřeme tlakový hrnec a vaříme na úrovni 2 asi 5 minut. Otevřeme, přidáme máslo a pecorino. Okořeníme dle chuti a servírujeme.