středa 14. května 2014

CEVICHE CARPACCIO S PIKANTNÍ CITRUSOVOU OMÁČKOU


Pro 6 osob

Ingredience:
  • 750 g filetu z bílé syrové ryby (Mahi Mahi, treska, halibut, mořský vlk) 
  • šťáva z 5 limetek
  • 3 avokáda, oloupaná a nakrájená 
  • 2 zralá manga, oloupaná a nakrájená 
  • 1 svazek čerstvé máty 
  • 1 svazek čerstvého koriandru 
  • 1/4 šálku olivového oleje 
  • šťáva z 1/2 pomeranče 
  • 1-2 lžičky medu 
  • 1-2 lžičky chilli-česnekové omáčky 
  • sůl 
  • pepř

Postup:
Zmrazte šokově rybu po dobu 30 minut, dokud není lehce zmrzlá. Dobře se Vám podaří nakrájet ji lehce zmrzlou na velice tenké plátky - nejtenčí jaké dokážete. Tenké plátky uložte do vzduchotěsného obalu. Posypeme rybu 1 lžičkou soli, poté vymačkejte na rybu 4 limetky. Trochu protřeste, pak přikryté uložte do chladu na nejméně 3 hodiny.
Smíchejte olej, šťávu ze zbývající limetky a z pomeranče. Přidejte 1 lžičku medu a sladké chilli omáčky. Ochutnejte a doslaďte dle chuti. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
Po 3 hodinách slijte šťávu z odleželých ryb. Podkládejte na každý talíř několik plátků ryby, mango, avokádo. Posypte čerstvou mátou a listy koriandru a zalijte pikantní zálivkou.

Doba přípravy: 15 minut aktivně, 3 hodiny a 15 minut celkem

Servírováno na dezertním talíři Urban Nature
http://www.luxurytable.cz/urban-nature-dezertni-talir-villeroy-boch/d-73992/