neděle 18. května 2014

CAFFÉ DE CUBA


Pro 1 osobu

Ingredience:
  • 100 ml kávy
  • 10 ml cukerného sirupu (smíchejte vodu s krystalovým cukrem v poměru 1:1)
  • 20 ml bílého rumu
  • 20ml Mojito sirupu
  • 4 kostky ledu
  • 50 ml mléka

Příprava:

Do šejkru dejte 2 kostky ledu. 
Nalijte na ně kávu, cukerný sirup, rum a mojito sirup. Protřepejte po dobu 20 sekund. 
Směs nalijte do longdrinkové sklenice přes zbývající 2 kostky ledu. 
Připravte si mléčnou pěnu a opatrně ji navrstvěte na lžící koktejl. 
Přidejte rozkrojený tenký plátek citronu na okraj sklenice.

Skvělé pěny dosáhnete v espresso automatech švýcarské firmy Jura.