Ingredience pro 4-5 osob:
· 500 g špaget
· 1 šalotka, jemně pokrájená
· 1 lžíce piniových semínek
· 1/4 lžíce vína Marsala
· 8 ančoviček
· 2 lžíce namočených nebo naložených
rozinek
· 1/2 bio pomerančové kůry, nastrouhané
· Pár lístků bazalky
· Sůl
· Olivový olej Extra Vergine
Postup:
Uvaříme špagety v lehce osolené vodě, odkapeme. 1/4 šálku vody z těstovin necháme na omáčku.
V pánvi necháme orestovat nasucho
piniová semínka, dáme stranou. Ve stejné pánvi opečeme 4 ančovičky s drobně pokrájenou cibulí v troše
olivového oleje, dokud se ančovičky nerozpustí. Přidáme víno Marsala, rozinky, piniová semínka a pomerančovou kůru. Víno zredukujeme na polovinu. Špagety přidáme do pánve s omáčkou a zalijeme vodou. Dobře promícháme a servírujeme.
Zbylé ančovičky nakrájíme na přibližně
0.5 cm kousky a posypeme jimi špagety naservírované na talířích.
Dobře promícháme a
naservírujeme na talíře. Každou porci ještě zakápneme olivovým olejem a ozdobíme
lístky bazalky.
Žádné komentáře:
Okomentovat