- 250 g malých chobotniček
- 1 bageta, nakrájená na tenké plátky
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 šálky cherry rajčat na čtvrtky
- 2 stroužky česneku, prolisovaného
- 12-15 čerstvé listů bazalky, nahrubo nasekané
- 1/2 citronu
- Sůl a pepř
- Balsamico krém, ppokud chcete
Postup:
Předehřejte gril na vysokou teplotu. Položte plátky bagety na pečící plech a pokapejte 2 lžícemi olivového oleje. Posypte solí a grilujte 1-2 minuty z každé strany, dokud nejsou opečené. Vyjměte z grilu a dejte stranou.
Pak pokapejte chobotničky 1 lžící oleje. Lehce osolte a opepřete. Dejte chobotničky na rošt grilu a nechte grilovat z obou stran. Chapadla se budou kroutit. Grilujte 8 - 10 minut. Textura by měla být lehce gumová, ale měkká.
Nechte chobotnice vychladnout. Nakrájená rajčata, česnek a bazalku dejte do velké mísy. Pak odkrojte chapadla z chobotnice, nakrájejte chapadla a celé tělo na malá sousta. Ostraňte chrupavky z hlaviček a hlavy pokrájejte. Přidejte chobotnici do mísy a pokapejte citrónovou šťávou a 1 lžící olivového oleje. Přidejte a sůl a pepř podle chuti.
Na plátky bagety položte směs s chobotničkami a ozdobte balsamikovým krémem, pokud chcete.
Žádné komentáře:
Okomentovat