Pro 4 osoby
Ingredience:
- 250 g polohrubé mouky
- 50 g cukru
- 100 ml mléka
- 20 g droždí
- 1 vejce
- 2 lžičky strouhané chemicky neošetřené citrónové kůry
- 1 vanilkový lusk
- 1 lžička soli
- 8 vypeckovaných třešní
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce rumu
- 80 g třešňového džemu
Příprava:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, vejce, citronovou kůru, vanilkovou dřeň a sůl. Umícháme nelepící těsto a necháme odpočinout 30 minut na teplém místě. Znovu prohněteme. Vytvoříme 16 malých kuliček a znovu necháme 15 minut odpočinout. Mezitím rozpůlíme třešně a smícháme s džemem, rumem a skořicí. Kuličky zploštíme a zabalíme do nich vždy 1/2 lžičky směsi. Tlakový hrnec naplníme vodou na rysku minima. Knedlíky pak skládáme do pařáku a necháme mezi nimi vždy trochu místa. Pak necháme na sporáku napařit v zavřeném tlakovém hrnci asi 5 minut na stupni 1. Hrnec zbavíme páry, knedlíky vyjmeme a poprášíme například cukrem. A polijeme rozpuštěným máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat