Pro 4 osoby
Ingredience:
- 4 jablka
- šťáva z jednoho citronu
- 4 lžíce cukru
- 2 lžíce nasekaných ořechů nebo plátků mandlí
- 1/4 l bílého vína
- 4 lžíce smetany
- 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku
Příprava:
Jablka oloupeme , vyřízneme jádřince a pokapeme citrónovou šťávou . Cukr necháme zkaramelizovat na dně tlakového hrnce. Otvory jablka vyplníme ořechy nebo mandlemi, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme bílým vínem. Tlakový hrnec zavřeme a na stupni 2 přivedeme k varu. Po vystoupení žlutého proužku snížíme teplotu, po vystoupení zeleného proužku dusíme 3 minuty. Hrnec odstavíme z plotny, zbavíme páry, otevřeme. Vyjmeme jablka. Pudinkový prášek smícháme se smetanou a omáčkou z bílého vína z hrnce. Podáváme teplé.
Tip : Podávat můžeme jako teplý dezert s vanilkovou nebo skořicovou zmrzlinou
Žádné komentáře:
Okomentovat