Pro 4 osoby
Ingredience:
- 240 g rýže Arborio
- 30 g jemně nakrájené cibule
- 0.65 l kuřecího vývaru
- 80 g másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 80 g strouhaného Parmezánu
- několik snítek šafránu
- trocha bílého vína
- sůl
Příprava:
Cibule osmažíme na lžíci olivového oleje a 10 g másla v tlakovém hrnci. Smícháme s rýží a necháme propojit cca 10 minut s cibulí. Přidáme bílé víno. Jakmile se víno odpaří , přidáme kuřecí vývar a šafrán. Tlakový hrnec zavřeme a uvedeme k varu na stupeň 1. Po vystoupnutí žlutého proužku snížíme teplotu. Po vystoupení zeleného proužku vaříme 5 minut. Hrnec odstavíme ze sporáku, necháme zbavit se páry, otevřeme a rýži ochutnáme. Dochutíme zbytkem másla a parmezánem a servírujeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat