Pro 4 osoby:
Ingredience:
Ingredience:
- 4 filety z tresky nebo jiné oblíbené, ideálně bílé ryby bez kostí
- 200g hladké mouky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1/4 lžičky soli
- 2 vejce (oddělit žloutky a bílky)
- 4 lžíce piva
- 6 lžic mléka
- 6 lžic vlažné vody
- vepřové sádlo nebo olej vhodný na smažení
Postup:
Smícháme mouku s cukrem a solí, vmícháme 2 žloutky, pivo, mléko a vodu a vytvoříme hladké těsto. Necháme 30 minut odpočinout a po té vmícháme ušlehaný bílek (stačí jen zpěnit dostředně husté konzistence).
Rozpálíme dostatečné množství tuku na smažení.
Filety nejdříve obalíme v mouce a pak obalíme v těstíčku (otvory po prstech na rybě opatrně zakápneme trochou těstíčka). Smažíme do zlata.
Příloha:
Filety nejdříve obalíme v mouce a pak obalíme v těstíčku (otvory po prstech na rybě opatrně zakápneme trochou těstíčka). Smažíme do zlata.
Příloha:
Správně se má ryba servírovat s domácími bramborovými hranolky, domácí majonézou, zeleným hráškem (klidně použijte zmražený, který nechte jen povolit na pařáku a pak, pokud chcete, lehce rozmáčkněte vidličkou a proložte 2 tenkými plátky másla). Klidně tuto klasickou přílohu nahraďte svým oblíbeným salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat