Pro 6 osob
Ingredience:
Na salát:
- 250 g zeleného chřestu
- 250 g bílého chřestu
- 250 g kedluben
- 250 g mrkve
- kerblík nebo řeřicha
- sůl
- pepř
Na dressing :
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky cukru
- ½ lžičky hořčice
- pepř
- 50 ml jablečného octa
- 100 ml pomerančové šťávy
- 250 - 300ml salátového oleje nebo olivového oleje
- 1 lžička oleje z vlašských ořechů
Příprava salátu:
Umyjeme chřest , oloupeme a nakrájíme šikmo na asi 1 cm kousky. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na 1 cm dlouhé špalíky. Mrkev oloupeme, nakrájíme na polovinu na příčné kousky. Tlakový hrnec naplníme vodou na minimum, vložíme perforovanou nerezovou vložku (pařák) a vložíme nakrájenou zeleninu . Zamkneme tlakový hrnec a nastavíme na úroveň 2. Když se objeví 2.kroužek, vaříme po dobu 2-3 minut. Zelený chřest ještě opečeme na pánvi , dokud není al dente , promícháme zeleninu s dresinkem. Dochutíme , ozdobíme petrželkou a praženými makadamovými ořechy a servírujeme.
Příprava dressingu:
Dejte všechny ingredience do vysoké nádoby a promícháme ručním mixérem.
Žádné komentáře:
Okomentovat