Pro 6 osob
Ingredience:
- 400 g dužiny dýně, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a drcený černý pepř
- 2 lžíce sušeného droždí
- 1 cibule, nahrubo nasekaná
- 125 ml olivového oleje
- 125 ml mléka
- 2 vejce, lehce ušlehaná
- 1 lžíce sekané rozmarýny
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky krupicového cukru
- 450 g hladké mouky, prosáté
- 200 g rozdrobené fety (balkánského sýra)
Postup:
1. Troubu předehřejte na 160 stupňů. Dýni promíchejte s olejem, pepřem a solí v misce, přesuňte na plech a pečte do z měknutí, asi čtvrt hodiny. Dejte stranou.
2. Droždí promíchejte se 125 ml vlažné vody a nechte na teplém místě deset minut vzejít, až začne pěnit. Cibuli, olej, mléko, vajíčka, rozmarýn, cukr a sůl rozmixujte. Směs pak promíchejte s moukou i vzešlým droždím a nechte na teplém místě kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem; trvá to asi hodinu.
3. Do těsta vmíchejte fetu a dýni. Vymažte chlebíčkovou formu o rozměrech 10 × 20 cm, přesuňte do ní těsto, vložte do trouby a pečte zhruba hodinu. Potom vyzkoušejte špejlí, zda je chlebíček propečený. Nechte ho deset minut chladnout ve formě, pak jej vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat