Pro 1 hladovou osobu, nebo pro 2 osoby jako příloha například ke smaženým krevetám nebo rybě
Ingredience:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka (nakrájená na kostičky)
- 150 g rýže Arborio
- 200 ml zeleninového vývaru
- 50 ml bílého vína
- 400 g bílého chřestu nakrájeného na kousky
- 20 g másla
- 25 g strouhaného sýra pecorino
- sůl
- pepř
- italské bylinky (bazalka, oregano)
- divokým česnek na ozdobení
- špičky chřestu osmažte samostatně na pánvi
Postup:
Do tlakového hrnce nalijte 1 lžíci oleje a zahřejte, osmahněte v něm šalotku. Přidejte rýži a krátce osmahneme spolu s chřestem. Zalijeme vínem a zeleninovým vývarem. Zavřeme tlakový hrnec a vaříme na úrovni 2 asi 5 minut. Otevřeme, přidáme máslo a pecorino. Okořeníme dle chuti a servírujeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat