Pro 6 osob
Ingredience:
- 12 vajec
- ½ šálku majonézy se sníženým obsahem tuku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 6 snítek čerstvého kopru + navíc na ozdobu
- 2 lžičky nakrájené šalotky
- ½ lžičky pálivé uzené mleté papriky
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
- 2 lžíce kaparů
Postup:
Uvařte 12 vajec natvrdo (15 minut od bodu varu). Slijte vařící vodu a nechte téct do hrnce s vejci studenou vodu, dokud není hrnec plný vody až po okraj. Vyjměte vejce a jemně je oloupejte, abyste nepoškodili bílek. Podélně rozkrojte vejce napůl velmi ostrým nožem. Vyjměte žloutky z bílků a vložte žloutky do kuchyňského robota. Přidejte majonézu, hořčici, kopr, šalotku, papriku, sůl a pepř. Vše ušlehejte do velmi hladkého pyré. Pomocí cukrářského sáčku nebo igelitového sáčku s ustřiženým rohem - naplňte ušlehanou směsí a dekorativně naplňte otvory v bílcích směsí. Každé vejce posypte několika kapary a nakrájeným koprem.. Zakryjte a chlaďte v lednici, dokud nejste připraveni k jídlu!
Uvařte 12 vajec natvrdo (15 minut od bodu varu). Slijte vařící vodu a nechte téct do hrnce s vejci studenou vodu, dokud není hrnec plný vody až po okraj. Vyjměte vejce a jemně je oloupejte, abyste nepoškodili bílek. Podélně rozkrojte vejce napůl velmi ostrým nožem. Vyjměte žloutky z bílků a vložte žloutky do kuchyňského robota. Přidejte majonézu, hořčici, kopr, šalotku, papriku, sůl a pepř. Vše ušlehejte do velmi hladkého pyré. Pomocí cukrářského sáčku nebo igelitového sáčku s ustřiženým rohem - naplňte ušlehanou směsí a dekorativně naplňte otvory v bílcích směsí. Každé vejce posypte několika kapary a nakrájeným koprem.. Zakryjte a chlaďte v lednici, dokud nejste připraveni k jídlu!
Žádné komentáře:
Okomentovat