Pro 4 osoby
Ingredience:
- 1 kuřecí prsní řízek
- 100 g Frutti di Mare
- 6 krevet (vyloupaných)
- 150 g rýže Arborio
- 1 malá cibule
- několik snítek šafránu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička hrubé mořské soli
- 1 malá červená paprika
- 50 g mladého hrachu (mraženého)
- 1 sklenice kuřecího vývaru (250 ml)
- trocha olivového oleje na smažení
- nasekaná petrželka
- klínky citronu na oblohu
Příprava:
Jemně nakrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na troše olivového oleje v tlakovém hrnci. Přidáme rýži a necháme krátce spojit s cibulí a česnekem. A pak zalijeme vývarem. Papriku nakrájíme na malé kousky a přidáme spolu s ostatními surovinami do tlakového hrnce. Ten uzavřeme a přivedeme k varu na stupni 2. Když se objeví žlutý proužek, snížíme teplotu. Po objevení se zeleného proužku vaříme 5 minut. Pak tlakový hrnec otevřeme, naservírujeme, posypeme petrželkou a přiložíme citron.
Žádné komentáře:
Okomentovat