Pro 4 osoby
Ingredience:
- 4 hovězí plátky
- sůl
- pepř
- hořčice
- 150 g prorostlé plátkové anglické slaniny
- 1 střední sladkokyselá okurka
- 1 cibule nakrájená na proužky
- 3 cibule nakrájené na čtvrtky
- 2 lžíce oleje
- 250 ml zeleninového vývaru
- 250 ml červeného vína
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 bobkový list
Každý plátek potřeme hořčicí, položíme na něj 2 plátky slaniny, 1/4 okurky a cibule. Srolujeme a závitek sepneme klipsnou nebo svážeme provázkem, případně propíchneme jehlou.
Jednotlivé ingredience na omáčku smícháme. Do tlakového hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmažíme kostičky cibule, přidáme závitky a necháme opéct dohněda. Zalijeme omáčkou. Tlakový hrnec zavřeme a na stupni 2 přivedeme k varu. Když vystoupí žlutý proužek, snížíme teplotu. Po indikaci zeleného proužku vaříme 20-25 minut. Pak hrnec otevřeme, když nám to ventil dovolí. Dochutíme pepřem a solí a servírujeme například s bílou rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat