Pro 4 - 6 osob
Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 jemně nakrájené stroužky česneku
- 1 mrkev nakrájená na kostičky
- 1 drobně pokrájená cibule
- 1/2 menší cukety
- 1/2 malého fenyklu
- 2 řapíky drobně pokrájeného celeru
- 1/2 červené kapie
- 1 bobkový list
- 2 snítky tymiánu
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1.5 l kuřecího vývaru
- 400 g konzervovaných sekaných rajčat
- 150 g těstovin orecchiette (ouška) nebo jiných středně velkých těstovin
- 400 g konzervovaných bílých fazolí (slitých a propláchnutých v cedníku)
- 90 g bazalkového pesta
- petržel
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Příprava:
Rozpalte olej v hrnci. Přidejte česnek, mrkev, cibuli, fenykl, celer, bobkový list a tymián a dále opékejte, dokud zelenina nezačne zlátnout. Přidejte protlak, přilijte vývar a rajčata a přiveďte k varu. Jakmile začne polévka vřít, vsypte těstoviny, zamíchejte a vařte na středním ohni 8–10 minut, aby byly těstoviny uvařené na skus. Ke konci přidejte fazole a prohřívejte asi 1–2 minuty. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Polévku rozlijte do talířů a doplňte pestem a posypejte petrželí. Polévka chutná skvěle i posypaná nahrubo strouhaným sýrem. Případně ji na začátku vaření obohaťte o opečenou slaninu Pancetta.
Servírujte s opečenou bagetou.
Žádné komentáře:
Okomentovat