Pro 4-8 osob
Ingredience:
- 16 jehněčích kotlet
- 1 kg zeleného chřestu
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce rostlinného oleje
Na omáčku:
- 4 masitá rajčata
- 1 mango
- 12 snítek koriandru
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 6 lžic kvalitního olivového oleje
- 1/2 malé chilli papričky
- sůl
- pepř
- špetka cukru
- 4 lžíce opečených piniových oříšků
Příprava:
Omyjeme rajčata, rozpůlíme a zbavíme jadřinců. Mango oloupeme a dužinu z manga i rajčat nakrájíme na drobné kostičky. Koriandr opereme, osušíme, pár lístků necháme stranou na ozdobu, zbytek drobně nasekáme. Všechny ingredience na omáčku smícháme v míse, osolíme, opepříme a dokořeníme cukrem.
Chřest omyjeme, oloupeme a odkrojíme poslední 3 cm stonku. Ve vysokém hrnci přivedeme k varu vodu. Do vroucí vody vložíme chřest a necháme 2 minuty povařit. Vyjmeme a spláchneme studenou vodou. Osušíme a 6-7 chřestů spojíme vždy 2ma špejlemi. Tím zabráníme propadnutí chřestu do útrob grilu. Chřest polijeme 2ma lžícemi olivového oleje. Chřest, společně s jehněčími kotletkami dáme opéct 2-3 minuty z každé strany, dokud se na mase neobjeví vypálené tmavé značky z grilu. Chřest by měl být „al dente“. Vyjměte špejle z chřestu a servírujte s kotletkami a omáčkou, ozdobenou lístky koriandru. Podáváme ideálně s grilovanou kukuřicí.
Žádné komentáře:
Okomentovat