Pro 8 osob
Nejprve ušlehejte sojovou omáčku. Dále, připravte palačinkové těsto. Poté, nechte těsto odpočívat dokud nenakrájíte všechnu zeleninu na velmi tenké “Julienne” nudličky.
Ingredience:
Na Pajun palačinky:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 1/2 šálky vody
- 1 velké vejce
- 1 1/2 lžičky mořské soli
- 2 šálky čerstvě nastrouhaných brambor
- 1 šálek strouhané karotky
- 1 červená paprika, nakrájená na jemné nudličky Julienne
- 1 malá cuketa, nakrájená na Julienne nudličky
- 1 svazek jarní cibulky, nařezané na proužky cca 2,5 cm dlouhé
- pepř na dochucení
- rostlinný olej na vaření
Na omáčku:
- 1/2 šálku sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku
- 1/4 šálku vody
- 1 lžíci rýžového octa
- 2 lžíci cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 stroužek utřeného česneku
- 1 lžička sezamového semínka
- 1/4 lžičky drceného červeného pepře
Postup:
Vložte a smíchejte všechny ingredience na omáčku v míse vhodné pro mikrovlnný ohřev. Ohřejte omáčku po dobu 1-2 minuty v mikrovlnné troubě, dokud se nerozpustí cukr. Znovu prošlehejte a dejte stranou.
Ve velké míse smíchejte mouku, vodu, vejce a sůl. Vzniklé těsto necháme odpočinout.
Předehřejte dvě nepřilnavé pánve na středně vysokou teplotu. Plátky Julienne zeleniny a nastrouhané brambory vmícháme do těsta. Opepříme dle chuti. Pokud se těsto zdá být příliš husté, přidáme 2-3 polévkové lžíce vody a dobře promícháme.
Nyní přidejte trochu oleje, aby zakružte pánvemi, aby se olej rozlil po celé ploše. Naběračkou vlijeme těsto do pánve tak, aby pokrylo celou její plochu. Opékáme 4-5 minut po každé straně.
Opakujeme dokud nespotřebujeme zbývající těsto.
* Při použití pánví o průměru 28 cm by mělo těsto vystačit na 4 velké palačinky.
Korejské palačinky nakrájíme na dílky a podáváme teplé s omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat