Pro 4 osoby
Ingredience:
- ½ kg višní, vypeckovaných, bez stopek, omytých a osušených
- 300 g cukru
- 2 lžíce červeného vína
- 4 lžíce kvalitního červeného vinného octa
- 4 hřebíčky
- 2 tyčinky skořice
- 3 lžíce hořčičného semínka
Ve vhodné nádobě zkaramelizujte cukr. Vlijte vodu a ocet a vařte dokud se cukr nerozpustí. Přidejte koření a vařte 2 minuty. Přidejte višně, přiveďte k varu a ihned sundejte ze sporáku. Okamžitě nalijte do vařiče vajec a uzavřete. Uložte višně na chladném místě asi na 1 měsíc, protože koření se s višněmi spojí až po této době. Višně se skvěle hodí k bažantovi nebo kachně.
Připraveno ve vařiči vajec č.1, edice Wilhelm Wagenfeld
http://www.luxurytable.cz/wilhelm-wagenfeld-varic-vajec-c-1-jenaer-glas/d-71139/
Žádné komentáře:
Okomentovat