Pro 8-10 osob
Ingredience:
- 250 ml mléka
- 50 g cukru
- 40 g krupice
- zrníčka z 1 vanilkového lusku
- kůra z bio pomeranče
- větvička skořice
- 3 cl Grand Marnier (pomerančový likér)
- 3 cl pomerančové šťávy
- 5 plátků želatiny, namočené do vody
- 250 g ušlehané šlehačky
- 250 g jahod
- pár lístků máty na ozdobu
Příprava:
Nakrájejte jahody na tenké plátky a vyložte jimi vařič vajec. Ostatní ingredience přiveďte k varu, kromě šlehačky a želatiny, stále míchejte a sejměte z vařiče. Přidejte namočenou želatinu a nechte stát 10 minut. Nechte vychladnout dalších 20 minut a pomalu vmíchejte smetanu. Nalijte do vařiče vajec, uzavřete a nechte chladit v lednici alespoň 4 hodiny. Ozdobte plátky jahod a lístkem máty.
Nakrájejte jahody na tenké plátky a vyložte jimi vařič vajec. Ostatní ingredience přiveďte k varu, kromě šlehačky a želatiny, stále míchejte a sejměte z vařiče. Přidejte namočenou želatinu a nechte stát 10 minut. Nechte vychladnout dalších 20 minut a pomalu vmíchejte smetanu. Nalijte do vařiče vajec, uzavřete a nechte chladit v lednici alespoň 4 hodiny. Ozdobte plátky jahod a lístkem máty.
Připraveno ve vařiči vajec č.2, edice Wilhelm Wagenfeld
http://www.luxurytable.cz/wilhelm-wagenfeld-varic-vajec-c-2-jenaer-glas/d-71140/
Žádné komentáře:
Okomentovat