Pro 4 osoby
Ingredience:
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 250 g hříbků nebo lišek
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 200 g rýže na rizoto Arborio
- sůl a pepř
- 1 snítka tymiánu a rozmarýnu
- 600 ml vývaru
- 3 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- 3 lžíce strouhaného parmezánu
Příprava:
Oloupeme a nadrobno nakrájíme na šalotku a česnek. Očistíme houby důkladně. Rozehřejeme olej a lehce osmahneme šalotku a česnek. Přidáme rýži a smažíme v oleji až zesklovatí. Zalijeme vývarem a když jej částečně absorbuje rýže, přilijeme další a další, za stálého míchání, dokud se rýže neuvaří "al dente" a dokud nespotřebujeme všechen vývar. Těsně předtím, než se uvaří rýže, přidejte jemně nakrájené houby, tymián, rozmarýn a petržel. Ochutíme solí a pepřem a posypeme strouhaným parmazánem. Podáváme na talíři a ozdobíme trochou Crema di Balsamico.
Servírováno na talířích z kolekce Farmhouse Touch
Žádné komentáře:
Okomentovat