pátek 13. března 2020

Dopřejte si koláče jako od babičky


Pamatujete si na všechny ty dobroty, které vám dělaly v dětství vaše babičky? Upečte si ty nejlepší koláče i u vás doma a provoňte tak celý váš byt nebo dům. Vybrali jsme pro vás 5 TOP druhů koláčů, které si zamilujete.

Svatební koláče

Ať už vás čeká svatba, nebo ne, tradiční svatební koláče vás potěší vždy. Jedná se o malé, sladké pečivo plněné tvarohovou, makovou nebo jablečnou náplní. Můžete se také setkat s koláči plněnými marmeládou i kombinací dvou různých příchutí.


Tradicí bylo, aby koláče budoucí manželé osobně roznesli rodině a přátelům s pozváním na jejich výjimečný den. Jejich výhodou je nenáročnost i množství upečených kousků z jedné dávky. Navíc na ně nepotřebujete žádnou speciální nádobu.

Frgál

Obrovský koláč typický pro Valašsko – oceníte jeho vláčnost, variabilitu náplně i velké množství drobenky nahoře. Úspěch s nimi budete slavit při každé příležitosti. Ať už půjde o svatbu, oslavu narozenin nebo jen rodinné setkání.

Připravíte jej jednoduše i u vás doma. Není potřeba koláčová mísa, stačí plech, na kterém koláč vytvarujete a přidáte tvaroh, mák nebo povidla. Nejen děti vám za takovou dobrotu utrhnou ruce.

Pie

Proslulý jablečný koláč (apple pie) si zamilujete. Kombinace jablek a skořice vám provoní celý domov a vy si vychutnáte spolu s rodinou a přáteli tu sladkou chuť tohoto neodolatelného koláče. Poznáte jej podle typické mřížky nahoře, není to ale podmínkou. Pokud máte rádi český jablečný závin, apple pie vám bude chutnat zcela určitě. K jeho přípravě nepotřebujete nic speciálního, k upečení vám bude stačit zapékací mísa.

Apple pie je sice jen jeden, ale když jablka vyměníte za jahody, borůvky nebo meruňky, nic nezkazíte. Koláč vás tak nikdy neomrzí.


Tip navíc

Máte spíš chuť na slaný koláč? Vyzkoušejte například vyhlášený francouzský quiche.

Žádné komentáře:

Okomentovat