Samozřejmě je to všechno o jídle, ale zapomínat by se také nemělo na celkový vzhled. Nepotřebujete k tomu moc věcí, ale budete překvapeni, jak to změní celkový dojem. Pořiďte si prostírání, které projasní celý pokoj. K tomu dolaďte nádobí a třeba přiložte dekoraci. Tím nic nezkazíte. Ať už bude snídaně pro vás, nebo hosta, v obou případech budete mít radost vy – kuchař/ka.
A teď hurá na ty dobroty!
Vejce benedikt
100 g másla2 ks žloutků, 4 ks vejce (zastřená)
Černý mletý pepř, sůl
2 ks pečiva
4 plátky šunky
Citrónová šťáva, čerstvý estragon
Tahle luxusní pochoutka uchvátila svět už v roce 1894. Nebudeme vám lhát – nejedná se o úplně dietní snídani s nejjednodušší přípravou. Ale existuje tolik návodů, že pokud se jich budete držet, zvládnete to! Nebudeme vám to tady dlouze vypisovat. Raději si pusťte video a hurá na to.
Zapečené vejce v avokádu
3 ks vejce1 lžíce másla
Sůl, pepř
Sýr parmezán
Avokádo se stalo velice populární až se občas jedná o nedostatkové zboží. U tohoto pokrmu stačí, když ho vydlabete. Do volného prostoru vyklepete vajíčko a to ochutíte. Poté vložíte do trouby a necháte 17-20 minut péct. Nakonec nechystáte zeleninovou směs a avokádo posypete. Jestliže to chcete i s obrazem, podívejte se na video recept.
Vejce nadivoko s bylinkami
5 ks vejce30 g másla
50 g lučiny
1 lžička hořčice
Kurkuma
Sůl, pepř
Řeřicha, výhonky
Z vajíček se dá připravit opravdová pastva pro oči! V tomto případě je uvařte natvrdo, zchlaďte v ledové vodě a oloupejte. Rozřízněte a vytáhněte žloutky. Z nich udělejte krém – přidáte máslo, kurkumu, lučinu a koření. Naplňte jím sáček s ozdobnou špičkou a poté vytláčíte do důlků bílku. Nakonec už jen ozdobte bylinkami a je hotovo.
Žádné komentáře:
Okomentovat