Své domácí tiramisu můžete připravit do 0.5l sklenice Kilner |
Na tomto lahodném dezertu si pochutnávali už za dob renesance a není
se čemu divit. Kdo jednou okusí, musí znovu. Pokud jste nikdy tiramisu
nedělali, určitě budete překvapeni, jak jednoduché to je a že to zas taková
záhada není. Navíc oproti originálnímu receptu není použit alkohol, což ocení zejména rodiče, děti a abstinenti. Tak hurá do toho!
Ingredience:
100ml espresso, studeného
150 g cukrářských piškotů
400 g sýra mascarpone
275 g slazeného kondenzovaného mléka
1 lžička vanilkového extraktu
Neslazené kakao
Postup:
Ušlehejte mascarpone, kondenzované mléko a vanilkový extrakt
do světlého a nadýchané krému. Namočte postupně piškoty, jeden po druhém, do studené
espressa a poskládejte v jedné vrstvě na dno 0.5ltr. sklenice Kilner.
Pokryjte všechny piškoty takovým množstvím ušlehaného krému,
aby byly pokryty všechny piškoty. Tento postup opakujte ještě třikrát, dokud nespotřebujete
všechny sušenky, espresso a krém.
Poprašte kakaovým práškem.
Před servírováním uložte do lednice na minimálně 3 hodiny. Tak
nasáknou všechny piškoty dostatečně kávou a smetanová směs bude ideálně
vychlazená.
Kdo nesnáší čekání, stejně jako my, může si tři hodinky
zkrátit u dobré knihy nebo (italské) romantické komedie. Nebo být příště
chytřejší a připravit si tiramisu den předem, nejlépe večer, ale pozor na mlsné
prstíky. Žádné vyjídání lednice v jednu ráno. Přejeme dobrou chuť!
Recept vytvořil Food Network UK pro společnost Kilner.
Žádné komentáře:
Okomentovat