Domácí kuchyně je pokládána za tu nejlepší. Kromě tradiční svíčkové jako od babičky si můžeme doma připravit také řecký pokrm Gyros, na kterém si pochutná celá rodina. Nepotřebujeme k tomu ani otočnou jehlu, ani elektrickou břitvu.
- jehněčí maso (můžete použít i kuřecí, krůtí, vepřové, ale i hovězí) - nakrájené nebo natrhané na tenké nudličky
- ideální výpek z předchozího pečení
- 2-3 lžíce oleje na smažení
- rozmarýn, skořice, kardamom, uzená nebo sladká paprika, nebo jiné koření vhodné na grilování či pečení masa, které máte rádi
- 4 x pita chleba nebo 4 plátky opečeného toastového chleba
- 1 bílý jogurt, nebo majonézu
- 1 stroužek česneku
- čerstvá máta
- sůl
Ve větší pánvi rozehřejte olej, případně rozpusťte výpek a v případě potřeby přidejte olej ve kterém zprudka a do křupava upečte na drobno nakrájené maso, které okořeníte podle chuti.
Zatím co se maso opéká, smíchejte jogurt, nebo majonézu s rozdrceným česnekem a jemně nasekanou mátou. Jogurt jemně osolte.
Naplňte opečené maso do chleba pita, opečeného předem na pánvi a vyloženého ledovým, nebo jiným salátem. Zalijte jogurtovou omáčku, nebo majonézou.
Pokud nemáte po ruce chléb pita, servírujte s opečeným toastovým chlebem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat