Asi před 2ma lety jsem s manželem prošla kurzem přípravy sushi. Zbytečně utracené peníze - v mém případě. Samotné stočení sushi je samozřejmě věc poměrně jednoduchá. Navíc k tomuto účelu již vynalezla spousta firem mnoho užitečných pomocníků i se zfilmovanými návody k použití.
Sushi sada firmy Rig-Tig |
Nejhorší je příprava všech surovin, počínaje uvařením rýže správné konzistence, příprava řas, zeleniny, ryb. Na to mi chybí dostatek trpělivosti. Proto si ráda ušetřím nervy a čas a svěřuji své asijské choutky do rukou odborníků.
Dnes přišel ten den, kdy jsem se rozhodla nevařit a poprosila manžela, aby přivezl sushi. Naštěstí část rodiny, od 15ti let nahoru, sdílí mou vášeň pro tuto japonskou kuchyni.
Proč jsem ale dostala chuť na sushi právě dnes? Obávám se, že jsem se nechala omámit novou kolekcí Theo firmy Stelton.
Nová kolekce firmy Stelton, Theo |
Konvice na čaj - kombinace dánského strohého designu v černé kamenině, změkčeného dřevěným uchem a bambusovým víkem. Na tu si ale budu muset počkat až do listopadu, kdy budou vyrobeny první kusy pro prodej.
Šálky, ve kterých už cítím jasmínový čaj, nebo polévku Miso. Bambusové víko můžete použít jako podšálek, nebo víko na vroucí čaj. Současně šálek využijete i jako misku s víčkem. Lesklá glazura uvnitř šálků vyzařuje svou eleganci do prostoru jako černý diamant.
Použitím bambusu vysílá firma poselství světu - "Hej! Využíváme rychle obnovitelné zdroje! A jak jste na tom s přístupem k životnímu prostředí Vy?" Bambus totiž vyroste denně až o 1 metr.
Tak už se těším na listopad.
Žádné komentáře:
Okomentovat