Ingredience pro 4 osoby:
- 2 malé chobotničky
- 4 tygří krevety
- 1 velká nebo 4 malé růžové ryby
- 2 filety z bílé ryby
- 1 filet z olejnaté ryby
- 1 kalamára
- Mušle
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 10 cherry rajčátek
- Hladká petržel
- Pár bobkových listů
- Suché bílé víno
- Olivový olej Extra Virgin
- Sůl
- Pepř
Postup:
Pečlivě očistíme ryby, krevety a mušle.
Ryby naporcujeme na velikost vhodnou pro
talíře na polévku.
V hrnci na oleji opečeme česnek
s cibulí dozlatova.
Přidáme všechny ryby, krevety a mušle a
zalijeme vínem. Víno necháme vyvařit a pak vložíme
rajčata, nasekanou petržel a bobkový list, sůl a pepř. Vaříme přibližně 20 minut na střední
teplotu.
Na talířích dozdobíme čerstvou petrželí a
servírujeme s bílým chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat