Výborný k sýrům |
- 8 červených paprik, zbavených semínek a nahrubo nasekaných
- 10 červených chilli papriček, hrubě nasekaných
- zázvor (o velikosti palce), oloupaný a nahrubo nasekaný
- 8 stroužků česneku, oloupaných
- 400 g plechovka loupaných krájených rajčat
- 750 g hnědého cukru krupice
- 240 ml octa z červeného vína
Postup:
Vložte papriky, chilli papričky (se semeny), zázvor a česnek do mixéru a rozseketjte na drobno. Vsypejte do hrnce spolu s rajčaty, cukrem a octem, přiveďte vše k varu. Promíchejte ode dna a vařte 50 minut, za občasného míchání.
Jakmile se džem stane lepkavým, vařte 10 až 15 minut za stálého míchání, aby se směs nazčala připalovat ode dna. Opatrně odstraňte jakoukoli pěnu, která se bude vytvářet na povrchu. Směs by měla vypadat jako hustá bublající láva. Nechte mírně vychladnout a nadávkujte do teplých, sterilizovaných sklenic, ve kterých necháme zcela vychladnout. Udržuje po dobu tří měsíců na chladném, tmavém místě - po otevření v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat