Víkendová snídaně bez marmelády? |
Výnos: 5 x 450g sklenice
Ingredience:
- 1kg sevillských bio pomerančů (šťavnatých)
- 75 ml citronové šťávy
- 2kg Demerara cukru
Umyjte pomeranče, rozpůlte, vymačkejte šťávu a vymačkané půlky nechte stranou.
Vymačkné půlky pokrájejte na středně silné proužky a dejte do mísy spolu s vymačkanou šťávou a 2,5 ltr. vody. Nechte směs namočenou po dobu 24 hodin.
Nalijte směs do Kilner hrnce na džem a přiveďte k varu. Snižte teplotu a pomalu vařte 2 hodiny, dokud slupka nezměkne a směs není zredukovaná.
Přidejte cukr a citronovou šťávu a dobře promíchejte. Vařte asi 20 minut, aby se cukr rozpustil. Sejměte ze sporáku. Nechte marmeládu vychladnout, sejměte pěnu z povrchu směsi a pomalu promíchejte.
Nalijte marmeládu do teplých sterilizovaných sklenic Kilner a uložte na chladném a tmavém místě.
Žádné komentáře:
Okomentovat