PAPRIKOVÁ SMĚS V OLEJI
- Doba vaření: 40 minut
Výtěžnost: přibližně 750ml – 2 středně velké sklenice
Vydrží: 3 týdny – 1 měsíc v lednici
Ingredience:
- 3 červené kapie
- 3 oranžové kapie
- 3 žluté kapie
- 1 lžička sušeného oregana
- Hrubozrnná sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce extra virgin olivového oleje, plus trocha na zalití povrchu
- 2 lžíce jablečného octa
- Postup:
- Předehřejte troubu na 200°C. Vložte papriky na pečící plech a pečte 25-30 minut, dokud nezačnou zlehka hnědnout. Vyndejte z trouby a uzavřete do plastového sáčku, kde je nechte vychladnout (pak Vám půjde lehce sloupnout slupka).
- Vyjměte jadřince z paprik, oloupejte slupku, zbavte papriky zbytku semínek, nakrájejte na proužky nebou kostky. Papriky vložte do mísy s oreganem, ochuťte solí a pepřem. Smíchejte olej s octem a zalijte papriky. Opatrně promíchejte.
- Lžící naservírujte papriky do sklenic a rovnoměrně rozdělte do sklenic i šťávu. Dolijte do sklenic tolik olivového oleje, aby byly papriky pokryté. Označte sklenice a uchovejte v lednici. Po odebrání paprik ze sklenice vždy dolijte hladinu oleje.
Žádné komentáře:
Okomentovat