Ingredience na masové kuličky:
- 600 g mletého hovězího masa
- 150 g cibule, nadrobno nakrájené
- 1 stroužek česneku, prolisovaného
- čerstvé koření (petržel, rozmarýn, oregano, bazalka, majoránka, tymián,...)
- 1 vejce, rozšlehané
- 1 lžíce mléka
- 3 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
- 5 lžic olivového oleje
Ingredience na omáčku:
- 800 g krájených rajčat
- 100 g cibule, nadrobno pokrájené
- 1 stroužek česneku, nadrobno pokrájeného
- 1 kostka hovězího vývaru
- 1 čajová lžička hnědého cukru
- 1 lžíce čerstvého koření (rozmarýn, bazalka, tymián, oregano)
- sůl
- pepř
- 3 lžíce olivového oleje
Postup rajčatová omáčka:
V hrnci opečeme cibuli s česnekem na 3 lžících olivového oleje dozlatova. Přidáme konzervovaná nakrájená rajčata, hovězí vývar, cukr, koření a vaříme na středním stupni přibližně 30 minut.
Postup masové kuličky:
Mezitím do pánve vlijeme 2 lžíce oleje a opečeme na něm cibuli s česnekem dozlatova. Vejce rozšleháme s mlékem a smícháme s ostatními ingrediencemi, včetně opečené cibule s česnekem. Rukou vytvarujeme přibližně 24 kuliček o průměru cca 3 cm. Kuličky na nepřilnavé pánvi opečeme na 3 lžících oleje do hněda.
Uvaříme 500 g špaget ve velkém hrnci dle návodu. Na jednotlivé porce špaget v talíři naskládáme masové kuličky a zalijeme omáčkou. Porce můžete posypat oblíbeným strouhaným sýrem (mozzarela, gouda, parmezán...).
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat